Naše doporučení aplikovat Altron Silver NEW a jiné přípravky společnosti ALMIRO energy for vegetation, s.r.o. v tomto období

Vážení zákazníci,

dovolujeme si Vám představit aktuální doporučení pro aplikaci přípravků společnosti ALMIRO energy for vegetation, s.r.o. v podzimním období.


Výsledky pokusů z posledních let jednoznačně ukazují, jak je pro výnos důležitý podzimní stav rostlin.

Pokud se nám podaří na podzim vypěstovat mohutné a zdravé rostliny s bohatým kořenovým systémem, minimalizujeme tím vliv negativních podmínek v jarním období.

Stresující podmínky na jaře již nemají takový vliv na výnos rostlin. K dosažení optimálních parametrů porostu řepky do zimního období je ideální využít přípravek Altron Silver NEW.

Naše společnost doporučuje v tomto případě použít kombinaci přípravků Altron Silver NEW v dávce 0,3 l/ha a Teb-azol v dávce 0,8 l/ha.


Po aplikaci přípravku Altron Silver NEW dojde k rychlému nárůstu kořenového systému, nadzemní hmoty a vyrovnání celého porostu.

Rostliny s mohutnějším kořenovým systémem lépe přijímají živiny a snáze se vyrovnávají se suchem. Přípravek je možno kombinovat s listovými hnojivy, insekticidy a fungicidy.

Několikaleté pokusy prokázaly, že společná aplikace se systémovými fungicidy zvyšuje příjem účinné látky fungicidu rostlinou až o 60 %.

Tím se docílí lepší zdravotní stav rostlin, zesílí kořenové krčky a rostliny získají zimuvzdornost. Nezanedbatelný je i účinek dalších látek obsažených v přípravku.

Nanočástice stříbra ničí patogeny a lehce přijatelné mikroprvky zcela pokryjí potřeby podzimního vývoje řepky. Stejného účinku dosáhnete i při podzimní aplikaci v obilovinách.


Při použití fungicidu na podzim nejde jen o regulaci růstu, ale hlavně o zamezení primárních infekcí patogenů, zvláště v oblastech s výskytem škůdců, kde každé poškození rostliny je vstupní branou infekce.

K eliminaci tohoto nebezpečí u řepky doporučujeme použít fungicidní přípravek s morforegulačním účinkem Teb-azol, který můžeme aplikovat společně s přípravkem Altron Silver NEW.

Výnosové výsledky poloprovozních pokusů dokazují vysokou rentabilitu tohoto opatření.


Od minulého roku nabízíme nový přípravek GraFop. Jedná se o graminicid s registrací do řepky, slunečnice a cukrovky.

Na likvidaci výdrolu obilovin v porostech řepky doporučujeme dávku 0,7 - 1 l/ha. Přípravek je bez omezení aplikace v pásmech PHO.


Úprava tvrdosti a pH vody přípravkem H2O CLEAN = lepší využití účinných látek pesticidů.

13/09/2019

obr