Aktuální novinky a doporučené aplikace přípravků společnosti ALMIRO energy for vegetation, s.r.o.

Vážení zákazníci,

dovolujeme si Vám představit aktuální novinky společnosti ALMIRO energy for vegetation, s.r.o. a doporučení pro aplikaci přípravku Altron Silver NEW v cukrovkách.


Vynikajících výsledků v pěstování cukrovky nelze dosáhnout bez zdravého a mohutného kořenového systému a listové plochy.

V nejbližších dnech, při aplikaci fungicidu, budete mít jednu z posledních možností, jak ovlivnit tyto výnosotvorné prvky.

Společná aplikace přípravku Altron Silver NEW a fungicidu dovede nastartovat rostliny k vyšší buněčné aktivitě, nárůstu kořenové a listové hmoty.

Zvýší se a prodlouží účinek fungicidu díky dvojnásobnému průniku účinné látky do rostliny. Cukrovka snáze odolává letním přísuškům a půdní živiny jsou pro ni dostupnější.

Nezanedbatelný je i účinek nanočástic stříbra na zdravotní stav rostlin, zvláště bakteriózy. To vše vede v konečném důsledku k vyššímu výnosu, cukernatosti a zpeněžení bulev.

Přípravek Altron Silver NEW se v cukrovce aplikuje v dávce 0,3 l/ha a je ho možno kombinovat se všemi fungicidy, insekticidy a listovými hnojivy.


V teplých a suchých letech se setkáváme s velkým výskytem svilušky. V případě výskytu svilušky na cukrové řepě je možno k jejímu omezení využít thiosíranovou formulaci obsaženou v hnojivu SN PROSULFAN.

Dávku 5 l/ha je možno aplikovat společně s ostatními přípravky a hnojivy.

Na podzim minulého roku jsme uvedli na trh nový graminicid GraFop. Je určen pro podzimní ošetření řepky proti výdrolu a trávovitým plevelům.

Výdrol obilovin ničí v dávce 0,7 - 1,0 l/ha, jednoleté lipnicovité v dávce 1,0 - 1,5 l/ha a pýr plazivý v dávce 2,0 - 2,5 l/ha.

Tento graminicid je registrován do řepky, slunečnice a cukrové řepy. Vykazuje vynikající účinek proti jednoděložním plevelům.

Po aplikaci je rychle rozváděn po celé rostlině včetně kořenů. Přípravek je možno použít v ochranném pásmu II. stupně zdrojů podzemních a povrchových vod.

V půdě nezanechává žádná rezidua a pěstování následných plodin je bez omezení. Srážky nesnižují účinnost již hodinu po aplikaci.

GraFop se aplikuje za optimálních růstových podmínek trav, od 2. – 5. listu bez ohledu na růstovou fázi kulturních rostlin. Je mísitelný s většinou přípravků na ochranu rostlin, konkrétní TM je třeba ověřit předem.


H2O CLEAN doporučujeme použít na úpravu tvrdosti a pH vody. Docílíte tím zlepšení účinnosti herbicidů a insekticidů.

Na další spolupráci se těší a krásné léto přeje celý ALMIRO tým.

06/05/2020

obr